Pite-tábor 2017

A tanévnyitó ünnepség után – pár osztályfőnöki órát követően - ünneplőből átöltözött diákok gyülekeztek az iskola udvarán. Ki-ki ízlésének és szükségletének megfelelően hátizsákkal vagy gurulós bőrönddel indult a vasútállomásra. A déli órákban már igen meleg volt, így örömmel fogadtuk, hogy a légkondicionált kocsikban utazhattunk Mártélyra.

A szállás elfoglalása után örömmel fogadtuk az ebédet. A délután a táborrend és a programismertetéssel folytatódott. A tanári kar tagjai által összeállított, nyelvi, természettudományos és sportos témájú kérdéseket 8 csapat kísérelte megoldani. Közben pontban 15 órakor megjelent a két lóerős „bulijárgány”, amely 20-25 fős csoportokban vitte körbe az ártéren a tanulókat és az osztályfőnököket. A lovaskocsi zenei kínálata a legjobb kereskedelmi adók ajánlatával vetekedett, hiszen a lakodalmast, a musicalt, de keményebb rock számokat is lehetett hallgatni, miközben a lovacskák bandukoltak a holt Tisza partján.

A vacsoráig hátralévő időben ki társasjátékozással, ki focival vagy éppen kosárlabda bűvöléssel hangolt a tréfás vetélkedőre. Az osztályok egymás ellen „küzdöttek” értő és szigorú zsűri előtt. Nem az erő, hanem a kreativitás számított a feladatok sikeres megoldásában. Az esti karaoke két felvonásban valósult meg. A nyolcvanas, kilencvenes évek slágerein leginkább az osztályfőnökök lelkesedését lehetett lemérni, míg a mai kor dalait – szinte minden angol nyelvű volt – a diákok tudták és nyomták, fejből!

Szombaton a sportpályán kezdődtek a vetélkedések. Bár a „sportos” osztály kicsit talán ilyenkor előnyben van, ennek ellenére több versenyszámban is szoros befutó volt. Remekül helytálltak a „szépészek, eüsök, informatikusok is!

A kellemes későnyári időben az eredményhirdetés zárta a tábor programját, ahol szinte miden résztvevő elismerést kapott!

A vásárhelyi vasútállomáson élményekkel gazdagodva és fáradtan, de örömmel búcsúztak a diákok egymástól, tanáraiktól a hétfői viszontlátásig.

Share/Save