Miénk a pálya Hódmezővásárhelyen 2016.

 

2016. április 18-23 között zajlott le a Határtalanul pályázat keretében a székelykeresztúriak hódmezővásárhelyi látogatása, 20 diák és két kísérő tanár érkezett hozzánk.

Az "Együttműködés Szakképző iskolák között" című pályázati felhívásra benyújtott,  Miénk a pálya című pályázatunk 1 796 000 vissza nem térítendő támogatásban részesült. Az elnyert összegből az Eötvös és a székelykeresztúri Zeyk Domokos Technológiai Líceum diákjainak szakmai együttműködése valósul meg Hódmezővásárhelyen és Székelykeresztúron. Sport és kereskedelmi, közgazdasági téren jön létre közös projekt.

A szakképzésünkhöz szorosan kapcsolódó tevékenységek során egymástól teljesen eltérő szakmákat tanuló fiatalok együttműködésére kerül sor iskolán belül és a két iskola diákjai között, erősítve a toleranciát, a nemzeti összetartozás érzését és a szakmákhoz kötődést, motivációt. A projekt produktuma, a megvalósítás folyamata, a diákok gyakorlati tudását is fejleszti. A diákok feladata egy labdarúgó mérkőzés szervezése és lebonyolítása, emlékalbum és PowerPoint-bemutató készítése a szervezésről és a mérkőzésről, a rendezvény promóciójának terve és a szervezési folyamat vázlatának elkészítése volt.

Hétfőn a vendégek fogadása és a szálláshely elfoglalása volt a program az egésznapos utazás után.

Kedden közgazdasági és sportvetélkedőre, szakmai órák látogatására és közös sportra került sor délelőtt. Délután reklámanyagokat készítettek közösen a diákok, majd vásárhelyi séta közben megismerkedtek a város nevezetességeivel.

Szerdán elkészült a forgatókönyv és a promóció vázlata, illetve a szükséges reklámanyagok. Interjú készült Horváth Zoltánnal, a HFC elnökével a szervezési kérdésekről. A főiskola által szervezett Parasztlakodalom programjába is bekapcsolódtunk és felfedeztük, hogy a nagy távolság ellenére milyen sok a közös hagyomány.

Csütörtökön, az Eötvös-nap keretében került sor a labdarúgó mérkőzés lebonyolítására. Részt vettek a vendégeink a délelőtti programokon és az Eötvös-délutánon is volt erdélyi fellépő is. A délután Szegeden zárult, ahol egy szegedi szakemberrel készült interjú a helyi sportéletről és rendezvények szervezéséről. Meglepetésként sárkányhajón evezésre is sor került. Végül közös séta volt az esti Szegeden.

Pénteken a jól elvégzett munka jutalmaként vendégeink a mi diákjainkkal közösen kikapcsolódtak és vízi tornán vettek részt a Mórahalmi Fürdőben. A búcsúesten a mi erdélyi utazásunkkal kapcsolatos megbeszélésre is sor került.

Szombaton a reggeli után elbúcsúztunk a közeli viszontlátás reményében, majd hazautaztak vendégeink.

Hasznosan, eredményesen és kellemesen töltöttük el közösen ezt a hetet, nagyon várjuk a májusi utazást!

Képek: http://www.eotvos.hiszk.hu/content/hat%C3%A1rtalanul-v%C3%A1s%C3%A1rhely...

Média: http://www.vasarhelyitv.hu/hirek.php?hir=8742