Miénk itt a pálya határon innen és túl 2016. Erdély

HAT-15-07-0020 „Miénk a pálya”

Iskolánk és székelykeresztúri testvériskolánk 20-20 tanulója vett részt a szakmai program megvalósításában. A kereskedelem és sport szakmacsoportos tanulók közül azokat választottuk ki, akik jól ismerik egymást, mert osztálytársak. Ez lényegesen megkönnyítette a közös munkát.

A pályázatban megfogalmazott célokat sikerült teljesítenünk. Labdarúgó mérkőzést szerveztünk és bonyolítottunk le Hódmezővásárhelyen és Székelykeresztúron. Elkészítettük a rendezvények forgatókönyvét és promócióját, valamint a két utazás élményeit megörökítő emlékalbumokat. Diákjaink találkoztak és beszélgettek olyan emberekkel, akik a helyi sport ill. sportmanagement prominensei.

A szakmai munka mellett jutott idő kirándulásokra és különböző szabadidős tevékenységekre is. Erdélyi tartózkodásunk alatt (május 21-26.) jártunk a Gyilkos-tónál és a Békás-szorosban. Egy ősi mesterség megőrzésének tanúi lehettünk a körispataki Szalmakalap Múzeumban. A zuhogó eső ellenére is jól éreztük magunkat Székelyderzsen. A vártemplom nemcsak a Szent László-legenda miatt különleges, hanem kivételes szerepe van a helyi hagyományok megőrzésében is.

A két találkozás alkalmával bebizonyosodott, hogy közös anyanyelvünk és közös gyökereink nagyon jó alapot jelentenek a szakmai munkához. Diákjaink nemcsak szakmai tapasztalatokat szereztek, hanem csodás élményekkel is gazdagodtak a program során.

Képek: http://www.eotvos.hiszk.hu/content/hat%C3%A1rtalanul-mi%C3%A9nk-itt-p%C3...