Kirándulás a TÁMOP pályázat keretében

Budapesti kirándulás

2010.01.20.-án elindult a HISZK Eötvös József Székhelyintézmény 11.D osztálya vonattal Budapestre, hogy a ,,bűnügy” témájában megtekintsék a CSI – Az interaktív kiállítást a Millenáris Fogadóban. Reggel hat órakor indultunk el a hódmezővásárhelyi vasútállomásról, és egy Szegedi átszállás után a ,,Nyugati”-tól villamossal jutottunk el a tárlatra.
Röviden a kiállításról: A kiállításon mindenki egy órára igazi helyszínelővé, törvényszéki nyomozóvá válhatott. A belépés után egy videós eligazítás következett, amely a három előkészített bűnügyi helyszín egyikéhez irányított minket. A helyszínen mindenki kapott egy nyomozói jegyzetfüzetet, amelynek segítségével megvizsgáltuk a bizonyítékokat, nyomokat és eldöntöttük melyik fontos, melyik nem.
A ,,helyszínelősdi” mind a diákok- mind a kísérőtanárok tetszését elnyerte. A kiállítás tartalmának megbeszélése után a csapat ismét a tömegközlekedés eszközeinek használatával vette az utat a Szépművészeti Múzeumhoz, ahol az egyik állandó kiállítást néztük meg. Sok érdekes műalkotás és festmény volt itt. Mindenki szabadon választhatta ki, melyik teremben mit néz meg, igyekeztünk mindent szemügyre venni. Igen sokat kellett sétálni oda-vissza, ezért mindenki elfáradt és a vonatállomás mellet található WESTEND city centerben kifújhattuk magunkat. Volt itt aki vásárlással, ebédeléssel foglalta el magát abban a másfél-két órában, amit itt töltöttünk. Elérkezett a hazaút ideje, amit már nap végére-senki sem bánt . A hódmezővásárhelyi pályaudvaron szétvált a csapat, és mindenki elindult hazafelé. Úgy gondolom, hogy mindenki sok pozitív élménnyel, emlékkel gazdagodott ezen a kiránduláson.

Somodi András 11. D

Share/Save