Határtalanul - az első utazás

A HAT-17-02-2017-00014 – „Gazdálkodj okosabban!” – pályázat keretében április 9-14-ig vendégül láttuk a székelykeresztúri Zeyk Domokos Technológiai Líceum tanulóit és kísérőtanárait. A vállalt feladatot hiánytalanul teljesítettük: társasjátékot készítettünk, amely segít eligazodni közgazdasági kérdésekben. Színt visz a játékba az Erdéllyel és a határon túli magyarsággal kapcsolatos feladványokat tartalmazó Határtalanul elnevezésű kártyacsomag. Az elkészült produktum kiválóan alkalmas arra, hogy a diákok játékosan tanuljanak.

Kirándulni is voltunk vendégeinkkel. A program Arany János életéhez, művészetéhez kapcsolódott. Nagykőrösre utaztunk, a költő ott eltöltött éveit kutattuk. A helyi gimnázium ma is büszkén hirdeti Arany János nevét, ezzel tisztelegve az iskola leghíresebb pedagógusa előtt. A diákok megismerhették az Arany-versekből ismert „vén gulyás” történetét, láthatták hogyan formálta meg őt híres szobrászművészünk, Stróbl Alajos. A sok új ismeret után a Kecskeméti Vadaskertben pihentünk. A kellemes tavaszi napsütést élvező állatkerti lakók lelket vidító látványt jelentettek. Utazásunk záró akkordjaként megnéztük az Arany-busz kiállítását.

Iskolánk Eötvös-napi programjait is élvezhették a székely diákok. Nagy sikert arattak a sportrendezvények. Ennek köszönhetően Mónika tanárnő nemcsak helyi szuvenírekkel, a Szakmák éjszakáján kóstolt nyalánkságok ízének emlékével, hanem jelentős izomlázzal is tért haza Székelykeresztúrra. Kiss József tanár úr pedig büszkén vihette haza a pénteki főzőverseny sikerének bizonyítékát: a marhapörkölt pakulár módra 2. helyezést ért el.

Köszönjük a Kecskeméti Vadaskertnek, a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőnek és a hódmezővásárhelyi Mozaik Mozinak, hogy támogatásukkal gazdagabbá, színesebbé tették vendégeink programját.

Végül nagyon köszönjük testvériskolánk diákjainak és kísérőtanárainak, hogy együtt lehettünk.

Bacsó Ilona, projektvezető

Share/Save