Erdélyi testvérkapcsolatok - diákszemmel

Iskolánk Diákönkormányzatának Erdélyi Szeretetkapcsolatokért Felelős Szekciójának hat lelkes tagja péntek délután írásba foglalta az erdélyi testvériskola (Zeyk Domokos Iskolaközpont, Székelykeresztúr) diákjaival kapcsolatos tapasztalatokat:

"2010. március 12. volt az első találkozásunk a testvérosztállyal. Vegyes érzelmek kavarogtak bennünk, mert nem ismertük őket. Annak ellenére, hogy ismeretlenek voltunk egymásnak, nagyon közvetlenek, barátságosak és segítőkészek voltak. A kirándulásokon az erdélyi diákokkal együtt vettünk részt és az együtt töltött idő alatt szerelmek és barátságok születtek. Az ottani táj, azaz a magas hegyek, a hatalmas fákkal teli erdők, a szerpentines utak hihetetlenül izgalmasak és gyönyörűek voltak, főleg a libegőből. Sok szép helyet láttunk: Székelykeresztúr és környéke, Segesvár, Déva, Békás-szoros, Gyilkos-tó, Fogarasi havasok. Mikor ők jöttek, szintén sok új embert ismertünk meg, még több új barátság született, a régiek pedig egyre mélyebbé váltak. Ők is nagyon élvezték az itt töltött időt. A programokban együtt vettünk részt, és sokat buliztunk nálunk és náluk is. Az elválás mind a négy alkalommal mindenki számára nagyon nehéz és fájdalmas élmény volt. Sokat sírtunk és azóta is a vicceiket, beszólásaikat emlegetjük. Nagyon vágyunk ki és sok tervünk van. Nagyon szeretnénk megragadni minden alkalmat a találkozásra és nyáron szeretnénk hosszabb időt együtt tölteni velük. Nagyon sokan nem számítottunk rá, de nagyon jó barátok lettünk. Nagyon jó volt őket megismerni, akik nemcsak kedvesek és barátságosak, hanem olyan tulajdonságaik vannak, amelyek sokunkból hiányoznak. Egymást is nagyon szeretik és ebből a szeretetből mi is kaptunk, és ez az amit nem kértünk, nem számítottunk rá, de mégis szívből fakadt."

Készítették: Bálint Renáta 13.D, Balla Viktória 12.C, Búza Rita 12.C, Cseri Bettina 13.D, Laurencsik Ádám 12.D és Pákozdi Viktor 12.C osztályos tanulók

Share/Save