Hírek, aktualitások

Nyitott iskola 2019. november 20. (nyílt nap)

Kedves Szülők!Kedves Diákok! Szeretettel várunk mindenkit a 2019. november 20-án tartandó Nyitott iskola rendezvényre. A nyílt nap részletes programja a csatolmányban található.

Felvételi tájékoztató

Segítség a jelentkezési lap kitöltéséhez

 • Az iskola neve: Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
 • Az iskola OM azonosító száma: 203039
 • Az iskola címe: 6800 Hódmezővásárhely, Szent Antal u. 5-9.
 • Az iskola telefonszáma: (62) 241-988
 • Az iskola fax-száma: (62) 241-505

Diákok Őszi Tárlata

A Németh László Gimnázium által szervezett Diák Őszi Tárlaton Katona Dóra különdíjat, Géczi Fanni dicséretet kapott. Mindketten a 11.B osztály tanulói. Gratulálunk nekik és felkészítőjüknek Bozsér Zsolt tanár úrnak!

 Katona Dóra és Géczi Fanni

Iskolai Könyvtári Világhónap 2019

Iskolai Könyvtári Világhónap - 2019. október

Let’s Imagine!                          Képzeld el! Álmodd meg!

 

2019. október 24. (csütörtök) 16.00-18.30:

V. Könyvtári este

 

Idén II. Rákóczi Ferenchez kapcsolódnak iskolai programjaink:

Vetélkedő: osztályonként 2 fős csapatok részvételével

Csatolmányok: 

Ismerd meg Vásárhelyt! 2019 vetélkedő eredményei

Kedves Versenyzőink!

2019. október 5-én rendeztük városismereti vetélkedőnket általános és középiskolás diákok számára. Az alábbi táblázatokban olvashatók a résztvevők eredményei.

Csatolmányok: 

Megyei atlétikai ügyességi csapatbajnokság

2019. szeptember 25-én, szerdán, Hódmezővásárhelyen rendezték meg a megyei középiskolás atlétikai csapatbajnokságot. Iskolánkból 6 csapatban, különféle versenyszámokban indultak tanulóink. A lány súlylökő csapat és a 4x800m -es váltócsapat az első helyezést szerezte meg. A súlylökő csapat tagjai a 12. a osztály tanulói: Bába Tünde, Daraki Zsanett, Földesi Gerda, Kiss Beatrix, Stráma Klaudia, a váltófutás tagjai: Bartucz Fanni, Dencsi Henriett, Szőke Zita, Vajna Kitti 9. évfolyamos tanulók. A fiú csapatok a 4. helyezést érték el súlylökésből, 4x1500 m-es váltófutásból, és a svéd váltóból.

Csatolmányok: 

Box verseny

Iskolánk 12. osztályos tanulója, Tóth Nikolett, a Boxing Gym Vásárhely egyesület versenyzője a XIX. Testvérvárosok kupája box versenyen a 69 kg-osok kategóriájában 3. helyezett lett. Gratulálunk az eredményéhez!

Szóbeli javítóvizsgák 2019

Kedves Tanulók! A szóbeli javítóvizsga augusztus 22-én, reggel 08:00 órakor kezdődik. DE! Minden érdekelt tanuló jelenjen meg 07:30-ra, ekkor lesz az írásbeli vizsga eredményhirdetése. Szóbeli vizsgát kell tenni az érettségi tárgyakból, a szakmai vizsgatárgyakból, illetve akkor, ha az írásbeli vizsga eredménye elégtelen. 

Beíratkozás érettségi utáni évfolyamokra (nappali/esti tagozat) 2019/2020-as tanévre

Kedves Jelentkezők! 

Iskolánkban a következő időpontokban lesznek a beiratkozások, kérem a megadott időpontban jöjjenek!

2019. augusztus 26-án, hétfőn, 09:00 – 13:00 óráig

 • pénzügyi-számviteli ügyintéző – nappali tagozat-5/13. évfolyam
 • gyakorló ápoló -nappali tagozat-5/13. évfolyam
 • informatikai rendszergazda -nappali tagozat-5/13. évfolyam
 • fodrász– nappali tagozat-1/13. évfolyam

2019. augusztus 28-án, szerdán, 15:00 – 16:30 óráig, valamint 2019. augusztus 29-én, csütörtökön 13:00 – 16:00 óráig

 • pénzügyi-számviteli ügyintéző – esti tagozat-1/13. évfolyam
 • gyakorló ápoló – esti tagozat-1/13. évfolyam
 • ápoló – esti tagozat-5/15. évfolyam

A beiratkozás helye: Hódmezővásárhely, Szent Antal u. 5-9., az iskola aulája 

Mozgás éjszakája 2019

2019. július 12. a Mozgás Éjszakája

 • EVP Egészségfejlesztési Iroda facebook esemény:

https://hu-hu.facebook.com/events/2299442890315910/

 • EVP Egészségfejlesztési Iroda honlap:

https://evp.hu/wp-content/uploads/2019/06/Mozgas_Ejszakaja_Hmvh_A2_plakat_20190623.pdf

 • Makói Egészségfejlesztési Iroda facebook esemény:

https://hu-hu.facebook.com/events/506244593448609/

 • Makói Egészségfejlesztési Iroda honlap:

https://evp.hu/wp-content/uploads/2019/06/Mozgas_Ejszakaja_Mako_A2_plakat_20190627.pdf

Ökoiskola 2018-2019

Tanítási órákon lehetőség szerint minél többször foglalkozunk az aktuális, illetve a tananyaghoz kapcsolódó környezetvédelmi problémákkal, PPT és plakátok készítését végeztük közösen a tanulókkal. A környezetvédelemhez tartozó jeles napok kapcsán programokat szerveztünk, elsősorban játékos vetélkedők formájában osztályokon belül és osztályok között. Esővíz összegyűjtése volt és felhasználása volt a legsikeresebb, ezzel öntözzük nyáron a kert növényeit. A Zöldközpont a hódmezővásárhelyi kórházban tartott rendezvényein többször vettünk részt interaktív órák keretében.

Ideiglenes felvételi jegyzék a 2019/2020-as tanévre

Tisztelt Jelentkezők és Tisztelt Szülők!A csatolmányban megtekinthetők az ideiglenes felvételi jegyzékek, rangsor szerint.Ha bármilyen kérdésük van az ideiglenes felvételi jegyzékkel kapcsolatban, keressék mindenképpen Nagyné Molnár Margit igazgatóhelyettest, Földesiné Laurinyecz Mária igazgatóhelyettest, vagy Hornyák János igazgatót a 62/241-988-a telefonszámon vagy emailben nagynemargit@hiszk.hufoldesinemaria@hiszk.hu vagy hornyakjanos@hiszk.hu.

Csatolmányok: 

Rendkívüli felvételi eljárás 2019-2020-as tanévre

A Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája rendkívüli felvételi eljárást hirdet. Részletek a csatolmányban!

9. évfolyamra történő beíratkozás

Beiratkozás időpontja: 2019. június 20. (csütörtök) 9.00-14.00 Tagintézményünkbe lehetőség van elektronikus úton is beadni a beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat. Személyes megjelenés a beiratkozáshoz szükséges!Tájékoztató a mellékletben.

Tanévzáró ünnepség

Kedves Diákok, Szülők, Hozzátartozók, Érdeklődők! Iskolánkban az tanévzáró ünnepség 2019. június 27-én, fél 9-kor kezdődik. Gyülekező osztályonként az udvaron lesz. Szép nyarat kívánunk mindenkinek! 

Erdélyben jártunk (HAT-18-02-0061)

Az Együttműködés szakközépiskolák között elnevezésű, Murok, cimet, pityóka című nyertes Határtalanul pályázatunk keretében 22 diák és 3 kísérőtanár látogatott el székelykeresztúri testvériskolánkba. A pályázatban vállalt feladatokat sikeresen megvalósítottuk: megismerkedtünk a székely nyelvjárás legfontosabb jellemzőivel, különleges tájszavaival.  Meghallgathattuk Zsidó Ferenc, erdélyi magyar író, műfordító, néprajzkutató ízes szavait a magyarok és székelyek eredetéről, a helyiek beszédmódjának alaki, grammatikai, szókincsbeli sajátosságairól. Azt is megtudtuk, hogy egy székelyföldi rapegyüttes is a helyi dialektust használja számaiban.

A vállalt feladatok mellett jutott idő csodás kirándulásokra is. A Gyilkos-tó, a Békás-szoros még úgy is varázslatos látványt jelentett, hogy szinte szünet nélkül zuhogott az eső. Az időjárás a Madarasi-Hargita meghódítását sem könnyítette meg. Örömmel tapasztaltuk, hogy a székelykeresztúri Petőfi-kultuszt újabb emlékhely gazdagítja: a Gyárfás-kúria udvarán felállított térkompozíció, amely közelebb visz a költő emlékét övező igazságok és legendák megismeréséhez. Több mint 25 évvel Bözöd falu elárasztása után is át tudtuk érezni a helyiek tragédiáját, hiszen a ma oly festői látványt nyújtó Bözödi-tó vize közel 130 ember otthonának lett végső nyughelye.

Köszönjük testvériskolánk valamennyi dolgozójának és diákjának, hogy segítettek emlékezetessé tenni kirándulásunkat. Külön köszönjük Kiss József tanár úr segítségét és támogató közreműködését a pályázat megvalósításában.

Nemzeti Összetartozás Napja

A Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás és Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 10 tanulóval képviseltette magát Sátoraljaújhelyen, a Rákóczi Szövetség táborának megnyitó ünnepségén, a Nemzeti Összetartozás Napján. A felújított táborban mintegy ezer, a Kárpát-medence minden tájáról érkezett diák és tanár előtt ünnepi beszédet mondott Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, és Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke. A délután folyamán változatos programok nyújtottak kikapcsolódási lehetőséget a résztvevőknek.  Fényképek a csatolmányban találhatók.

V. Gyurta Dániel Úszógála első helyezettje az Eötvös!

Idén is megrendezésre került június 7-én a hagyományokkal rendelkező Gyurta Dániel úszógála, amelyen a város összes középiskolája képviseltette magát. A három órás küzdelemben 63000 métert teljesítve az Eötvös József Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata győzött, megnyerve ezzel a vándorkupát is! A csapattagok voltak: Kasza Dániel, Klein Tamás, Szabó Bence, Borbás Gergő, Pap Roland, Szőke Zita (9. Ny), Dobos Attila (9. B), Göncöl Andor (9. C), Horváth Henrik, Tót Csaba (10. C), Fürdök Viktor (11. C), Nagy Enikő tanárnő, Ujházi Attila, Urvári Sándor tanár úr.

Oldalak