Hírek, aktualitások

Újra "Próbáld ki magad!"

Újra "Próbáld ki magad!"

2018. március 27-én, kedden 10 órakor a Balogh Imsi Sportközpontban újra megrendezzük a Próbáld ki magad! játékos szakmaismereti vetélkedőt az 5-6-7. és 8. osztályos tanulók részére.
A játékra jelentkezni, illetve az online tesztet kitölteni 2018. február 28-ig az alábbi felületen lehet: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeZFR8ioU-CVfCmrQ4CQebLsDFh5SnIr2QJnbZ0S-4wvQwnoQ/viewform

Oszlács Diána Dóra sikere

Szombaton a Németh László Városi Könyvtárban Wass Albert vers- és prózamondó versenyen vett rész iskolánk 11. b osztályos tanulója, Oszlács Diána Dóra, aki kategóriájában harmadik helyezést ért el.  Felkészítője: Dávid Katalin, a Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégiumának nevelőtanára. Mindkettőjüknek gratulálunk.

Röplabda diákolimpia megyei fordulója

2018. február 12-én, Szegeden az Etelka sori csarnokban került megrendezésre a megyei fordulója a röplabda diákolimpiának. Iskolánk csapatát többnyire a 12. a osztályból való lányok képviselték, de Szőke Orsolya 11.b osztályos, és Vígh Dóra 9. a osztályos tanulók is nagyban erősítették a csapatot. Nagyon szoros meccsek voltak, igazán jól játszottak a lányok. Ez egyelőre az 5. helyezés megszerzésére volt elég. A csapat többi tagjai: Márta Martina, Hürketz Martina, Zsingellér Petra, Tatai Boglárka, Oláh Krisztina, Elekes Fanni, Kovács Blanka és Korcsi Tessza Fáta. Gatulálunk a csapatnak!

Kosárlabda Diákolimpia megyei döntő bronzérmese az Eötvös!

Az elmúlt hetekben zajlott a fiú kosárlabda diákolimpia versenye Hódmezővásárhelyen.Iskolánk csapata szépen menetelt,először a városi,majd a megyei elődöntőböl jutott tovább,végül a megyei döntőben az előkelő harmadik helyezést érte el.A fiúkat csak a Radnóti M.Gimnázium,és a Bethlen G.Gimnázium csapata előzte meg.

Tagok:Bene Attila(9.d.)Siber Julian(11.c)Siber Nikola(12.c.)Szabó Alex(10.c.)Görbe Dániel(10.a.)Nagy Dávid(12.c.)Mohácsi Ozmin(11.c.)Nagy Enikő testnevelő.

Gratulálunk nekik!

Városi középiskolás röplabda verseny

2018. február 5-én rendeztük meg  sportcsarnokunkban a városi röplabda bajnokságot. A fiúknál és a lányoknál is 3 csapat versenyzett: Corvin Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskola, Eötvös József Szakgimnázium és Szakközépiskola és a Németh László Gimnázium csapata. A lányoknál versenyen kívül a Bethlen Gimnáziumnak is volt csapata. A fiúknál a Corvin csapata nyert, a második helyezést szerezte meg iskolánk csapata és a harmadik helyezést a Németh László Gimnázium csapata.

Csatolmányok: 

Fogadó óra, szülői értekezlet

Tisztelt Szülők/Gondviselők!

Iskolánkban 2018. február 6-án, kedden 16 órától fogadó óra, 17 órától pedig  szülői értekezlet lesz a 9-12. évfolyamon.

Várjuk Önöket szeretettel!

Megrendeztük az iskolai Kazinczy-versenyt

A könyvtár volt a helyszíne a január 25-én rendezett vetélkedésnek. A zsűri elnöke Kovácsné Velenczei Magdolna tanárnő volt, aki hosszú évekig szervezte ezt a versenyt nyugdíjba vonulása előtt. A résztvevőknek egy szabadon választott és egy kötelező szöveget kellett felolvasniuk. A szabadon választott szövegek változatossága és szép tolmácsolása jelezte, hogy a versenyzők felkészülten jelentek meg.

Novák Vivien I. lett a Kányádi Sándor szavalóversenyen

Iskolánk 14. évfolyamos tanulója, Novák Vivien évek óta résztvevője a különböző versmondó versenyeknek. Az idei tanévben is jelentkezett a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája által szervezett Kányádi Sándor szavalóversenyre. A Kányádi-versen kívül egy kortárs költő versét is szavalni kellett a kiírás szerint. Vivien saját kategóriája I. helyezettje lett. Felkészítő tanára Földesiné Laurinyecz Mária, de nagy támogatást kapott édesanyjától is. Köszönet érte. Viviennek gratulálunk. 

Csatolmányok: 

Bűnmegelőzési fogadóóra

Dr. Mándoki Anna főhadnagy, iskolai bűnmegelőzési tanácsadó, iskolánkban hétfőnként 13 órától 15 óráig tart fogadóórát.

Eötvös örökösök első féléves munkája

Az Eötvös Örökösök nevű drámacsoport az idei tanév első felében is jelentősen kivette részét az iskolában oktatott szakmák népszerűsítésében. Az általános iskolák pályaorientációs napjain, illetve osztályfőnöki órákon bemutatták azt az összeállítást, amelyet ők maguk írtak. A humort sem mellőző összeállítás a színház eszközeivel mutatja be a sport, az egészségügy, a szépészet és az informatika ágzati, valamint a nyelvi előkészítő képzést. Az iskola karácsonyi műsorát is a „Társulat” készítette.

Nyílt napok - november 21. és december 5.

Tisztelt Érdeklődők!

Gyakorlatokkal, játékos feladatokkal, interaktív foglalkozások során ismertetjük meg a 8. osztályosokkal iskolánk ágazati képzéseit, órán kívüli tevékenységeit:

2017. november 21. 12:00 regisztráció

2017. november 21. 12:10 megnyitó

2017. november 21. 12:15 interaktív foglalkozások

2017. november 21. 14:00 szülői tájékoztató

Iskolánk ágazati képzéseinek bemutatása tanóra keretében:

2017. december 05. 12:00

Iskolai video megnézhető: https://www.youtube.com/watch?v=5tc7TyCqiIo

Interaktív programok a csatolmányban!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Csatolmányok: 

Nem vándorol tovább a kupa - Eötvös Junior 2017

Hornyák János igazgató úr nyitotta meg a 15. Eötvös Junior versenyt, melyen 7-8. osztályos diákok versengtek a győzelemért. Több helyszínen mérték össze tudásukat a gyerekek, a végén már ügyesen eligazodtak az iskola útvesztőiben. A feladatok ízelítőt nyújtottak az iskolánkban folyó sport, informatika, szépészet és egészségügy ágazati képzések szépségeiből. Különösen izgalmas volt a vetélkedő, hiszen, ha ismét a Szent István Általános Iskola csapata győz, ahogy tavaly és tavalyelőtt, akkor végleg elviszik a vándorkupát.

Kazinczy angyalai bizonyítottak

A magyar nyelv napja alkalmából rendezett regionális anyanyelvi vetélkedőn iskolánk csapata, a Kazinczy angyalai kiváló teljesítményéért különdíjban részesült.

Gratulálunk a nagyszerű eredményhez!

A csapat tagjai a 12.B osztály tanulói:

Horváth Kitti

Kardos Katalin

Tóth Evelin

Felkészítő tanárok: Bacsó Ilona és Gregus Anna

Fogadóóra és szülői értekezlet

Tisztelt Szülők, Hozzátartozók! Iskolánkban 2017. november 14-én, kedden 16:00 órától fogadóórát tartunk.17:00 órától szülői értekezlet lesz a 10. és a 11. évfolyamos diákok szülei számára. Szeretettel várjuk Önöket!

Szakköreink bemutatása - Sportos délután

 

Iskolánk egyik kiemelt feladata, hogy segítse a különböző sportágakban versenyszerűen sportoló diákjainkat, illetve széles kínálatot biztosítson a mozogni vágyó, más szakirányon tanuló növendékeink részére is. 

A testnevelés tantárgy kötelező anyagán kívül a sportszakköri foglalkozások adnak lehetőséget arra, hogy a ma divatos és a diákság keretében is egyre népszerűbb fizikai aktivitásokat is kipróbálják az érdeklődők.

Nyelvi vetélkedő

Az iskolánkban 2017. október 24.-én megrendezett angol-német versenyen 12 csapat vett részt a város általános iskoláiból és a jó hangulatú versenyen a következő eredmények születtek:

ANGOL VETÉLKEDŐ

Válságkezelők Újratöltve

A „Válságkezelők Újratöltve” csapat a mai napon megnyerte a PénzSztár Hazai és Határon túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyének megyei fordulóját és továbbjutott a következő fordulóba. Akik példamutatóan kezelték a válságot: Tóth Evelin, Martonosi Dávid, Horváth Kitti, Kardos Katalin – a 12. b osztály tanulói. A PénzSztár Versenyre Nagy Judit tanárnő készítette fel a diákokat. Gratulálunk és várjuk a további sikerekről szóló híreket. 

Beiskolázási tájékoztató 2018-2019-es tanévre

Az indítandó képzések engedélyeztetése folyamatban van!A tájékoztatót nagyobb méreben a csatolmányban találja!!Hiányszakma: 54 723 02 Gyakorló ápolóTajekoztatoTajekoztato

Csatolmányok: 

Pénzsztár verseny 2017 továbbjutás

Iskolánk Válságkezelők újratöltve csapata továbbjutott a Pénzsztár verseny megyei fordulójába.

Csapat tagjai:

Tóth Evelin, Martonosi Dávid, Horváth Kitti, Kardos Katalin (12/B)

Ezúton gratulálunk a diákoknak és az őket felkészítő tanároknak.

(Eötvös vezetőség)

Életünket átszövő algoritmusok

Az Európai Szakképzési Hét kiterjesztett programsorozatához kapcsolódva október 11-én, 14 órától betekintést nyerhettek az érdeklődők az informatika ágazati képzés szakköreinek munkájába.

Oldalak