MIÉRT REMEK HELY AZ EÖTVÖS?

Egykori tanítványaink gondolatai

Megyeri József újságíró

“Sziasztok! Megyeri József vagyok, 28 éves hódmezővásárhelyi újságíró. Immár 8 éve dolgozom a médiában, először a Rádió 7-nél, majd a Szegedma, jelenleg pedig a Promenad.hu hírportálnál. A szakmámhoz nagyban hozzájárult az is, hogy annak idején az Eötvösbe jártam. Ha szeretnétek élményekben gazdag diákéveket és egy magas színvonalú, elismert, mégis kedves iskolába járni, akkor válasszátok bátran a Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikumot, ahogy én is néhány évvel ezelőtt. Ha „jó arc” tanárokra, kiváló osztályközösségre és szép élményekre vágysz, válaszd ezt az iskolát! Ha most állnék pályaválasztás előtt, újra Eötvösös lennék!” 

 

 

Szabó Ágnes humán ágazaton végzett gyógytornász

 

Nem tudom mennyire számítok sikeresnek… Az tény, hogy szakmámnak köszönhetően immár 13 éve élek Franciaországban. Mindig is vonzott az utazás, a nyelvtanulás, a felfedezés, ezért az akkori lehetőséget nem szalasztottam el. Jó pár helyen dolgoztam már „itt kint” és ezáltal bejártam Franciaország déli részének nagy részét. Gyógytornász szakmám megalapozásához kellett 4 év humán tagozat az Eötvös iskolában, melyre mindig meleg szívvel gondolok vissza. Négy év kemény munka és kacagás – tényleg rengeteget nevettünk. Az akkor szövődött barátságok máig is megmaradtak. Fiatalság, bolondság: jó rég volt!

Mándoki Anna rendőr főhadnagy

“Feledhetetlen volt az az időszak, amit a Frankel, majd Eötvös suliban tölthettem 1994-től 1999-ig! Szuper tanárok voltak, nagyon jó közösség, és mivel a szakmám miatt a mai napig folyamatos az összeköttetés a volt alma materemmel, így állítom, hogy ez most is így van! Büszke vagyok rá, hogy ide járhattam, itt tanulhattam!

Rácz Andrea közgazdász

 

 

2001-2005 között jártam az Eötvös József Szakközépiskolába. Miért is volt jó Eötvösösnek lenni? Órákat tudnék erről mesélni, a legfontosabb számomra az, hogy a tanárok a kezdetektől fogva részesei voltak a sikereinknek, kudarcainknak, mindenben segítettek, támogattak, szüleink helyett szüleink voltak. Nekem többek között ezért is sikerült annyira jól az érettségim, mert fantasztikus tanáraim voltak, akik megtettek mindent annak érdekében, hogy ösztönözzenek, biztassanak. Azt hiszem, hogy a szigor kifizetődött. Még abban is segítettek, hogyan válasszak főiskolát. Nekik köszönhetem azt is, hogy nem hagytam ki 1 évet a főiskolából, hanem választottam másik szakmát, így az érettségit követő 4 éven belül közgazdász diplomát szereztem turizmus és szálloda szakon. Tanáraimmal a mai napig tartom a kapcsolatot, szeretettel gondolok vissza iskolámra. Nyolc év Anglia után 2018-ban visszaköltöztünk családommal Magyarországra. Jelenleg Győrben élünk, dolgozunk, nemsokára egy kistestvérrel bővül a családunk.

Udvardi Kiara egyetemi hallgató

 

Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem elsőéves hallgatója vagyok a BTK magyar szakán. Számomra, a megfelelő szak kiválasztásában sokat segített az, hogy az Eötvösben számos érdekes programon vehettem részt, melyek segítettek megtalálni az érdeklődési köröm. A választott szakmámhoz (pénzügyi-számviteli ügyintéző) szükséges ismeretek elsajátítása mellett versenyekre is volt időm felkészülni. Ehhez kiváló felkészítést kaptam Bacsó Ilona tanárnőtől, aki magyar irodalmat és nyelvtant tanít az Eötvösben.


Büszkeségeink
Visszahívást kérek
close slider

Kapcsolatcaptcha


Skip to content